Hírek
Árak, akciók
Kapcsolat

 


Mi az a Power Plate?

Történet

Tudományos
publikációk

Tanúsítványok, díjak

Kik használják?

Alkalmazások

Videók

Linkek

 

 


Történet

Mozduljunk! - Erő = tömeg x gyorsulás

Sir Isaac Newton nagyon szerette volna a Power Plate gépet. A gyorsulási tréning alapját az ő második törvénye magyarázza.

A test gyorsulása "a" (az egyenletben a test képviseli a tömeget) generálja az erőt. Tehát nem a súlyt növeljük az erőkifejtéshez, hanem Önt mozgatjuk, gyorsítjuk, akár hat G erővel.

 


Frekvencia - A gyorsabb jobb?

A frekvencia a gép platójának másodpercenkénti elmozdulását jelenti. A Power Plate 25 és 50 Hz közötti frekvenciára állítható.

Mi a különbség? A magasabb frekvenciát masszázsra használjuk, élénkíti a keringést. Az alacsonyabb beállítás erősítésre, egyensúly és az erőközpont edzésére szolgál.


Idő - Van egy perce?

Nem hiába nevezik gyorsulási tréningnek.

A Power Plate edzések gyorsak, mert a teljes test vibráció egyszerre sokkal több izomrostot aktivál.

Ha a gépet 30 Hz-re és 30 mp-re állítjuk, és így edzünk, gondoljunk csak bele, hogy egyszerre hány izom reagál a rezgésekre...

 


Amplitudó - Csak néhány mm

Ha nézi a Power Plate-t, szabad szemmel nem is látható, hogy a plató néhány mm-t elmozdul fel és le, akár 50-szer egy másodperc alatt.

Ez az elmozdulás aktivizálja az Ön tömegét és állítja elő az erőt, a gravitáció által. Olyan, mintha 30 mp alatt 900-szor ugrana fel pár mm magasra...