Hírek
Árak, akciók
Kapcsolat

 

 


Május 12-től egy újabb csúcskategóriás eszközzel bővültünk. Magyarországon január óta használható a VacuShape vákumos alakformáló készülék, mely világszerte már több országban sikert sikerre halmoz. Célzott zsírégetés hason, derékon és combokon, fizikai erőnlét javulása, narancsbőr megszűntetése egy készülékkel, mindez gyaloglással egybekötve, amiről ugye tudjuk, hogy az ember számára a legtermészetesebb mozgásforma. Érdekel? Gyere és próbáld ki!
A VacuShape átesett egy hosszútávú vizsgálaton, melynek eredményei azt mutatták, hogy a vákum és a mozgás kombinációja meggyorsítja a zsírégetést a problémás területeken.

Mi történik a VacuShape vákuumos alakformáló készülékben?

Az edzés a VacuShape alakformáló készülékben gyaloglással futószalagon történik 30 percig, ez idő alatt a test problémás részei a vákuum kamrában találhatók.

A váltakozó magas és alacsony nyomás hatására a vérkeringés fokozódik a bőr alatti kapilláris erekben, amelyekben szállítóeszközként elszállítja a zsírt az izmokba, ugyanis a zsír kizárólag ott égethető el. Az edzés folyamán felügyeljük a szívritmust azért, hogy mindvégig megmaradjon az edzés aerob jellege. Ennél ugyanis az energiaigény 80%-a zsírokból, 20%-a pedig cukrokból tevődik össze.

A vákuummal nem csak a zsírok anyagcseréjét aktiváljuk, de a nyirokrendszert is, ami biztosítja az anyagcserénél keletkező gázok elszállítását. A bőr erős vérellátása és jobb telítettsége oxigénnel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és enzimekkel pozitív hatással van a narancsbőrre. Rendszeres alkalmazás esetén a bőr finomabb és simább lesz.

Klinikai tesztek

A VacuShape átesett egy hosszú távú vizsgálaton, a Pozsonyi Sportgyógyászati Klinikán és Prof. Mudr. Karel Martiník obezitológiai klinikáján, Hradec Králové-ban.
A megfigyelést több, különböző korú, fizikai rátermettségű és testzsír százalékú embercsoporton végezték el. A résztvevők antropometriai vizsgálaton estek át. A vizsgálati eredmények világosan mutatják, hogy az oxigén-fogyasztás, az energia-leadás és az oxigén ventilláció, csökkentett légköri nyomásnál végzett edzés közben emelkedik. Az energia-leadás egészen 50%-kal emelkedhet, a vákuum használata nélkül végzett aerob testmozgással összevetve.

A zsírégetés rövidebb időn belül megkezdődik, és az izomfáradtság nem figyelhető meg olyan korán, mivel a tejsav - amely terheléskor alakul ki az izmokban - eltávolítása és metabolizálódása sokkal gyorsabb. A VacuShape nemcsak a széles edzetlen tömegek számára alkalmas, hanem sportolók regenerálására is.

Elsődleges ellenjavallatok:
- Felületes vagy mély érgyulladás az alsó végtagokon
- Daganatos betegség
- Thrombosis
- Miokardiális infarktus és agyi érrendszeri baleset (agyi infarktus)
- Az alsó végtagok Limfödémás betegsége
- Bármilyen máj és veseelégtelenség
- Bármilyen gyulladásos betegség
- Diabétesz
- Aranyér

Másodlagos ellenjavallatok:
- Magas vérnyomás - kompenzálatlan (ha kompenzált gyógyszerrel - lehetséges)
- Krónikus vénás elégtelenség (hiány)
I. fok - Venektázia (vénás tágulás) - AJÁNLOTT
II. fok - Visszerek - NEM AJÁNLOTT, függ a kiterjedésétől - fontos az orvossal konzultálni
III. fok - hiperpigmentáció, exematikus dermatitis - TILOS
IV. fok - Lábszárfekély - TILOS
A terhesség alatt VacuShape használata TILOS!

 

Gyakran feltett kérdések

Miért nem sikerül megszabadulni a zsírtól a hason, a combon és a fenéken?
Ott található a lerakódott zsír, ennek a rétegnek a futásnál kevesebb a vérellátása, mint a többi sejtnek. A testnek elsősorban a nehéz terhelést viselő izmok vérellátása a fontos. Ezt Ön is tapasztalhatja: a fenék és a combok felülete edzés idején és után hidegebb, mint pl. a hát.  A kis véráramlás eredménye az, hogy a zsír kisebb mértékben bontódik le. A test energiaigényét máshonnan meríti, mint pl. a karokból, mellről stb.

Amit nem érünk el futással, a VacuShape-el miért tudjuk elérni?
Éppen ezek az orvosi tapasztalatok álltak a VacuShape berendezés fejlesztésének hátterében. A has, combok és fenék a vákuumkamrában mozog, így a VacuShape egy olyan alakformáló készülék, mely vákuumban működik. A vákuum biztosítja a problémás területeken lerakódott zsír fokozott vérellátását, így a zsírsejtek leadják a zsírt az izmoknak energiatermelés céljából. A Vacushape további előnye a bőr kisimulása.

Mennyi idejig tart egy alkalmazás a VacuShape-ben?
A gyakorlat időigénye az optimális eredmény elérése érdekében nagyon kicsi, kb. 30 percnyi könnyű sétának felel meg.  

A gyakorlat idején keményen kell "gürcölnöm ?
Nem, a vákuumberendezésben a terhelés "lágy", a pulzusszám kortól függően 70 és 140 pulzus közötti. A gyakorlat ideje alatt  lehetséges a pihenőidő is.